-  603 888 147   - pdpsplaza@dpsplaza.pl

P O W I A T O W Y    D O M    P O M O C Y    S P O Ł E C Z N E J    I M.    A D A M A    S T A R Z E Ń S K I E G O    W    P Ł A Z I E

UWAGA

W związku z pojawieniem się kolejnych przypadków zakażeń wirusem COVID w kraju, prosimy osoby odwiedzające bliskich w Naszym Domu o zabieranie maseczek. Dodatkowe zabezpieczenia będą obowiązywać od dnia 22 sierpnia 2022 r. Przed odwiedzinami prosimy o wcześniejszy kontakt.

Informujemy, że istnieje możliwość kontaktowania się z bliskimi poprzez komunikator skype (PDPSPłaza1, PDPSPłaza2, PDPSPłaza3) W tym celu należy wcześniej umówić takie spotkanie poprzez ustalenie terminu od poniedziałku do piątku i godziny od 7:00 do 15:00

nr telefonu: budynek B parter - tel. 603 888 174, II i III piętro tel. 662 971 804
budynek C - 788 665 332.

Składniki:

mąka tortowa (1,5 szklanki)
mąka kukurydziana (0,5 szklanki)
cukier (0,7 szklanki)
kakao (0,5 łyżki)
soda (1 łyżka)
cynamon (2 szczypty)
gałka muszkatołowa (1 szczypta)
sól (1 szczypta)
jajka (2 sztuki)
mleko (0,5 szklanki)
olej (0,5 szklanki)
tarta marchewka (1 szklanka)

Przygotowanie:

Do miski wsypać wszystkie sypkie składniki i dokładnie je wymieszać. Marchewkę obrać i zetrzeć na tarce o drobnych oczkach. Odmierzyć 1 szklankę marchewki startej i dodać ją do sypkich składników. Dodać do nich też jajka, mleko i olej. Wszystko wymieszać za pomocą łyżki. Foremki do muffinek natłuścić i wypełnić przygotowanym ciastem. Piec w 180 stopniach przez ok. 25-30 minut.