-  603 888 147   - pdpsplaza@dpsplaza.pl

P O W I A T O W Y    D O M    P O M O C Y    S P O Ł E C Z N E J    I M.    A D A M A    S T A R Z E Ń S K I E G O    W    P Ł A Z I E

Składniki:

mąka tortowa (1,5 szklanki)
mąka kukurydziana (0,5 szklanki)
cukier (0,7 szklanki)
kakao (0,5 łyżki)
soda (1 łyżka)
cynamon (2 szczypty)
gałka muszkatołowa (1 szczypta)
sól (1 szczypta)
jajka (2 sztuki)
mleko (0,5 szklanki)
olej (0,5 szklanki)
tarta marchewka (1 szklanka)

Przygotowanie:

Do miski wsypać wszystkie sypkie składniki i dokładnie je wymieszać. Marchewkę obrać i zetrzeć na tarce o drobnych oczkach. Odmierzyć 1 szklankę marchewki startej i dodać ją do sypkich składników. Dodać do nich też jajka, mleko i olej. Wszystko wymieszać za pomocą łyżki. Foremki do muffinek natłuścić i wypełnić przygotowanym ciastem. Piec w 180 stopniach przez ok. 25-30 minut.